Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Veta Biris - Unde sa ma duc eu Doamne

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Muzica Crestina
2,643 Vizionari

Publicitate

Descriere

Veta Biriș este o veritabilă cântăreață de muzică populară românească, născută pe data de 11 august 1949, în comuna Veseuș, județul Alba. De-a lungul carierei sale, și-a construit reputația în baza talentului, a repertoriului și a iubirii pentru folclor. Nu este doar o simplă coincidență de nume, iar zvonurile sunt adevărate: Veta Biriș este mătușa actorului Silviu Biriș.

Artista, în vârstă de 69 de ani, a debutat pe scenă în cadrul concursului “Dialoguri la distanță”, în anul 1967, unde a obținut punctajul maxim. Piesa cu care a participat se numește “Bădiță de pe Târnava”. A realizat primele înregistrări audio la Radio Târgu Mureș. Ulterior, a urmat

participarea la concursul “Floarea din grădină”, în urma acestuia Veta Biriș obținând mai multă notorietate. Din discografia cântăreței amintim 4 albume: “Așa-i românul” (lansat în anul 1995), “La aniversare” (lansat la doar 4 ani distanță de primul, în 1999), “Oi cânta cu drag în lume” (înregistrat în anul 2001), “E vremea colindelor” (în colaborare cu Ionuț Fulea, un alt interpret de muzică folclorică, din zona Ardealului). De asemenea, pe lângă aceste realizări profesionale, Veta Biriș se mai poate lăuda cu distincții acordate de fostul președinte al României, Ion Iliescu: în anul 2004 - Ordinul Meritul Cultural, grad de Comandor, categoria D – “Arta Spectacolului”.

Comenteaza

RSS
Positive SSL