Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Vasilica Tătaru - Hai la joc, bade, la joc

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
11,769 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Vasilica Tătaru (căsătorită Năstase) este o tânără solistă de muzică populară, originară din Bacău, care moștenește talentul muzical de la mama sa, MariaTătaru, interpretă a Orchestrei "Plaiurile Bistriței", din același oraș - Bacău (județul Neamț).

 Ca pregătire de specialitate, solista moldoveancă urmează cursurile Liceului de Artă "George Apostu", din Bacău (unde studiază violoncelul și arta muzicală vocală tradițional-românească), iar apoi își desăvârșește formația, în cadrul Facultății de Muzică „Spiru Haret“, din orașul natal.

 De-a lungul carierei, Vasilica Tătaru susține diverse concerte și spectacole, în țară și în străinătate (Italia, Germania, Franța), în care interpretează fie în calitate de solist solo, fie în colaborare cu orchestre cunoscute de muzică populară, cum ar fi: "Busuiocul", "Doina Gorjului", "Junii Sibiului" sau "Rapsozii Botoșanilor".

 De asemenea, artista se distinge, pe scena muzicală a folclorului românesc, prin multiple premii și trofee, dintre care sunt de menționat, în special: premiul I la concursul "Moștenitorii", organizat de Marioara Murărescu, pe TVR și trofeul "Miss Romândria", obținut în 2009.

 Videoclipul de mai sus - "Hai la joc, bade, la joc" - este încărcat pe canalul youtube "Dor De Cântec", inițiat în 2012 și pe care se regăsesc și o serie de alți renumiți artiști de muzică populară autentică, de la noi.

 Dintre aceștia din urmă, sunt de amintit măcar câteva nume, cum ar fi: Elisa Pricop, Patrizia Bejenaru, Costina Burlacu, Grupul vocal "Asăuancele" sau Ansamblul "Mugurașii".

Comenteaza

RSS
Positive SSL