Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Văru' Săndel şi Lena Miclăuş - Ciobăniţa

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
107,016 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Văru Săndel (alias Alexandru Pop) și Lena Miclăuș alcătuiesc un duet interesant, în muzica populară românească, ambii fiind cunoscuți pentru preocuparea etnologică, în vederea identificării de noi surse de inspirație, pentru activitatea lor artistică.

 Alexandru Pop (cunoscut de publicul larg, drept Văru Săndel) este, în primul rând, actor de comedie (absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, București, 1995), activând, în prezent, în primul rând, la televiziunea Etno TV, ca realizator de emisiuni de folclor.

 Lena Miclăuș este, la rândul ei, cunoscută, pentru multiplele apariții și concerte live, la diverse evenimente (nunți, în special), unde își încântă publicul, printr-o prezență scenică deosebită și prin vocea ei expresivă.

Videoclipul de mai sus - "Ciobanița" - este încărcat pe canalul youtube "Varu Sandel" - inițiat în 2010 și pe care se regăsesc, de asemenea, și alte colaborări ale artistului ardelean, cu artiști cunoscuți de la noi, cum ar fi: Ghiță Munteanu, Mihaela Măcelaru, Nicu Vesa, Simona Boncuț sau Larisa Chirodea.

 Melodia amintită este realizată în stilul inconfundabil al "rolului" interpretat de Văru Săndel, de parodie, explicabil, daca se ține cont de formația sa actoricească.

 Cântecul "Ciobanița", în interpretarea cuplului artistic Văru Săndel - Lena Miclăuș este extras de pe albumul "Verișoreala" (volumul 3), produs de Costy de la Sighet și apărut în 2011.

 Pe același album, apar și alte melodii, dintre care spicuim câteva titluri: "Vai, muiere-s obosit", "Ce îi place la român", "Tânără m-am măritat" sau "Mi-o găsit nevasta banii".

Comenteaza

RSS
Positive SSL