Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Vârsta este doar un număr - Tinu Vereșezan

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
92 Vizionari

Publicitate

Descriere

„Vârsta este doar un număr”. Cel puțin pentru îndrăgitul interpret de muzică folclorică, Tinu Vereșezan, care pare că nu îmbătrânește mai deloc și sfidează timpul. Melodia sa, „Mândră floare, trandafir”, a făcut furori la vremea lansării și încă este printre cele mai solicitate la evenimente.

A ales cariera muzicală călcând pe urmele mamei sale, pe care o însoțea la spectacolele la care participa aceasta. La doar 7 ani a ținut în mână primul instrument muzical, acordeonul, primit cadou de la părinții săi. Ulterior, a început să cânte și la pian și clape.

Iată ce a declarat artistul pentru SpyNews: „Contează un moment în viaţa, îţi schimbă destinul. Eram la o nuntă în Hunedoara şi am început să cânt 2-3 melodii de muzică uşoară. Tineretul a fost fascinat de mine şi au zis să mai cânte, dar nu ştiam decât trei melodii. (...) Primii bani ca şi clăpar i-am făcut când eram mic. (...) Am făcut şi armată. În 95 am terminat liceul şi trebuia să merg în armată şi nu îmi plăcea, eu eram cu muzica. Mi-a dat cineva ideea să mă înscriu la facultate. Am făcut un an de facultate şi am scăpat de armată, după aceea am mers aşa încă un an, iar m-au chemat, iar am luat adeverinţă şi până la urmă m-am dus la 21 de ani în armată. În 99 m-a luat tatăl lui Lucian Drăgan era un han lângă Lipova unde se cânta şi acolo veneau şoferii care tranzitau ţara spre vamă. Aveam program seara de la 9-10, acolo mergeam seară de seară. Învăţasem o grămadă de melodii atunci. Am caietele, mă uit şi acum, foile sunt galbene.”

Comenteaza

RSS
Positive SSL