Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Vali Sterian - Amintire cu haiduci

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
13,580 Vizionari

Publicitate

Descriere

Valeriu Sterian rămâne unul dintre cântăreții legendari de muzică folk din România fiind printre primii soliști care au format Cenaclul Flacăra la începutul anilor ’70.
Alături de el au venit soliștii Mircea Florian, Nicu Alifantis, Marcela Saftiuc, Doru Stănculescu, grupurile vocal-intsrumentale Sfinx, Pro Musica și chiar Phoenix.
În anul 1975 a lansat un single intitulat „Muzică folk”,care conținea două piese cu carater patriotic: „Cu iubirea de moșie” și „Cântec de oameni”.
Valeriu Sterian a fost un cântăreț care a militat pentru pacea și securitate națiuni.De aceea în repertoriul său există piese cu teme istorice, balade populare adaptate stilului folk, așa cum este cea mai renumită melodie a sa, „Amintire cu haiduci” difuzată și astăzi la diferite posturi de radio.

Această piesă a fost lansată în cadrul Cenaclului Flacăra după care a fost editată pe un nou single împreună cu melodia „Eroilor noștri”.
Nemulțumit de rigorile impuse de conducătorul cenaclului, poetul Adrian Păunescu, folkistul Valeriu Sterian a luat decizia să se retragă din această mișcare artistică de amploare națională.
El a înființat propria formației și mult timp a cântat alături de câțiva intrumentiști experimentați  care au reprezentat „Compania de sunet ”.
În perioada acestei colaborări, solistul a extins stilul folk la cel folk-rock iar acest gen i-a adus un mare succes în anii ’80.

Comenteaza

RSS
Positive SSL