Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Valeria Peter Predescu - Sfânta Maria pentru noi roagă-te!

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
3,823 Vizionari

Publicitate

Descriere

Cântăreața năsăudeană Valeria Peter Predescu a fost renumită prin vocea sa distinsă și prin originalitatea melodiilor sale.S-a stins din viață la 62 de ani din cauza unui șoc cardio-respirator după ce a suferit mult timp de inimă.

A lăsat în arhiva folclorului românesc multe melodii deosebit de frumoase, albume cu muzică populară autentică dar și cântece religioase, cum este “Sfântă Maria pentru noi roagă-te!”.

Primele înregistrări le-a realizat în colaborare cu studioul Radio Cluj al Radiodifuziunii Române.Primul ei album a fost editat la Casa de discuri Electrecord.

Valeria Peter Predescu a devenit membru al Academiei Artelor Tradiţionale de la Sibiu în 1995, iar pentru anul 1994 a primit Premiul Ethnos ca interpretă de valoare a folclorului năsăudean.

 A cântat și multe balade, doine, cântece bătrănești  și colinde din zona Năsăud unde s-a născut.A colaborat cu multe ansambluri folclorice și a participat la numeroase spectacole în România și în străinătate, la emisiuni de radio și de televiziune, fiind apreciată și îndrăgită de publicul iubitor de folclor.

 În luna aprilie 2009 a fost invitată la emisiunea “O data-n viață” realizată la TVR1.Din păcate aceasta a fost ultima ei apariție în public.La scurt timp, într-o noapte, în locuința sa din Bistrița, interpreta a decedat fulgerător din cauza unei afecțiuni cardiace mai vechi.

Comenteaza

RSS
Positive SSL