Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Valentin Sanfira - Mama ce-și lasă copilul

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
5,962 Vizionari

Publicitate

Descriere

Cântărețul de muzică populară Valentin Sanfira este un artist complet din tânăra generație. Melodia de față ”Mama ce-și lasă copilul” reprezintă o melodie cu mesaj puternic, prin care este condamnată ideea că o mamă ar putea fi în stare să-și părăsească pruncul.

Copilul fără ocrotirea mamei este asemeni unei flori uitate în grădină și neîngrijite. ”El stă singurel la poartă nu râde și nu se joacă” este imaginea copilului trist care crește fără mamă. ”Are hăinuța murdară, e copilaș fără mamă” este versul care arată starea fizică și psihică rea în care se găsește orice copil abandonat.

”Mama ce-și lasă copilul să bea apa ca veninul” este un vers cu valoare de blestem. Mama ar trebui să își păstreze copilul lângă ea cu orice preț, nu să-l abandoneze.

Cine ascultă melodia artistului popular Valentin Sanfira, parcă se transpune ca spectator în povestea cântată. Artistul popular Valentin Sanfira reușește într-o manieră unică să te facă să trăiești tristețea copilului abandonat. Melodia te face să te gândești la drama acestui copil care, poate de multe ori, adoarme nemâncat.

Jocul de scenă, tonalitatea vocii converg spre redarea mesajului cu o intensitate nemaivăzută, de parcă ți-ai dori să sari în ajutorul copilului abandonat. Orchestra face și ea un lucru incredibil, sunetele sincronizându-se perfect cu vocea artistului popular Valentin Sanfira.

O constantă a acestei melodii este tristețea incredibilă a copilului fără mamă, pe care artistul o condamnă în mod simbolic, dându-i de înțeles că singurul mod prin care mama și-ar putea găsi liniștea sufletească, ar fi să-și regăsească copilul.

Comenteaza

RSS
Positive SSL