Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Unul dintre cele mai reușite autocamioane pentru teren

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
14,007 Vizionari

Publicitate

Descriere

Unul dintre cele mai reușite modele de autocamion pentru terenuri accidentate (off-road) fabricate în anii 80 la Brașov, este cel din imagine, DAC 665 T, denumit și D10.

Acest tip de autocamjon a fost o comnadă specială pentru Ministerul Apărării Naționale, fiind dotat cu trei punți (una în față și două pe spate).

Tracțiunea este integrală (toate punțile sunt motrice) ceea ce reprezintă un avantaj pentru parcurgerea traseelor pe terenuri accidentate sau la trecerea peste obstacole, denivelări.

Modelul din videoclip a fost folosit pentru transportul lemnelor din pădure, deși obloanele laterale nu sunt prea înalte, caroseria are un cadru care permite așezarea materialului lemnos în siguranță pentru efectuarea transportului.

Motorul din totare este MAN D 2156 HMN 8, cu șase cilindri în linie, cu 215 cai putere și cu o cilindree de 10344 cmc.

Cutia de viteze este AK 6-80 prevăzută cu reductor, un subansamblu care permite adaptarea forței de tracțiune de la viteze mici la viteze mari.

DAC 665 T a fost testat în cele mai dificile condiții de drum: pământ umed, noroi, apă,nisip, zăpadă mare și gheață, iar rezultatele au fost încurajatoare.


În afara faptului că a fost folosit în diverse situații în teatrele de operațiuni militare, autovehiculul a avut și destinații pentru transporturi speciale: logistică, trupe ale armatei, armament și muniție, materiale lemnoase și apă (prin montarea pe platforma camionului a unui bazin omologat).

Taguri: raba d10

Comenteaza

RSS
Positive SSL