Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Un poem de Pablo Neruda

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Diverse Interesant
2,266 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Neftali Ricardo Reyes Basoalto, cunoscut în lumea întreagă ca Pablo Neruda, este un cunoscut poet și diplomat chilian. În activitatea sa diplomatică a fost distins cu titlul “Cununa de aur” pentru rezultate remarcabile în politica internațională.

 A fost renumit pentru poemele sale, traduse astăzi în peste douăzeci de limbi. Poemul 20 („Pot scrie cele mai triste versuri în noaptea aceasta”) a fost tradus și în limba română. Aici, este recitat în limba spaniolă de cântărețul și compozitorul spaniol Joaquin Ramon Sabina.

 La începutul anilor ’70, cântărețul de muzică pop și pop-rock a participat la o manifestație de stradă împotriva fostului dictator Francisco Franco. Pentru a nu fi arestat și persecutat, a fugit în Anglia, unde a locuit timp de câțiva ani.

 A cântat în diferite localuri pentru a-și câștiga existența, iar când regimul lui Franco a căzut, s-a întors în Spania pentru a-și continua activitatea artistică. A diversificat stilurile muzicale și a creat un nou curent în muzică, numit euro-pop.

 O perioadă a cochetat și cu poezia, fiind complet îndrăgostit de creațiile lui Pablo Neruda.

Comenteaza

RSS
Positive SSL