Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Un nou sistem de evitare a accidentelor rutiere prin coliziuni fata-spate

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
2,292 Vizionari

Publicitate

Descriere

Pe măsura ce tehnologia modernă se dezvoltă în procesul de fabricare a autocamioanelor, performanțele tehnice ale acestor autovehicule se remarcă în trafic.

În urmă cu trei ani, specialiștii de la VOLVO au experimentat sistemul de prevenire a accidentelor, “Collision Warning” prin frânarea de urgență chiar în cazul în care conducătorul auto nu acționează direct.

Este un nou sistem de evitare a accidentelor rutiere prin coliziuni față-spate, provocate mai ales de neatenția șoferilor sau din cauza condițiilor de vizibilitate redusă.

Cu ajutorul unei camere video performante, al unui radar și al senzorilor montați în conexiune cu tabloul electric al autovehiculului, calculatorul de bord va prelua informațiile și le va transmite sistemului de frânare care va acționa rapid sistemul de frânare.

În acest mod vor putea fi evitate situațiile în care autotrenul nu se oprește la timp în spațiul limită și eficiența frânării va crește.

Noua tehnologie va fi implementată treptat în producție de serie mare dar costurile de achiziție pentru un asemenea autotractor marca VOLVO vor crește.

În prezent, producătorul suedez a prevăzut adaptarea la modelele noi care au în dotare sistemul de frânare de urgență, iar acesta va deveni obligatoriu în Uniunea Europeană pentru toate firmele care fabrică autovehicule grele.

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL