Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Uite luna cum se uită - Delia Barbu si Fratii Advahov

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
2,750 Vizionari

Publicitate

Descriere

Melodia ”Uite luna cum se uită” interpretată de către interpreta de muzică populară Delia Barbu reia o temă specifică nu numai folclorului popular românesc ci și romantismului european, tema spovedaniei către Lună. Luna este astrul nopții, iar noaptea este timpul odihnei, dar mai ales al meditației, trecerii în revistă a vieții de până acum sau a momentelor de peste zi. Luna este martorul trăirii artistei, iar cântăreața Delia Barbu reușeste să ofere o melodie cu un mesaj deosebit. Coloana sonoră este asigurată de un grup de profesioniști ai genului, cel al Fraților Advahov, care folosesc intrumente populare tradiționale: vioara, țambalul, acordeonul, trompeta, taragotul, clarinetul, fluierul, naiul, chitara.

Astrul nopții, Luna este martorul tăcut al trăirilor interpretei. Melodia beneficiază de o imagine de excepție. Cadrul natural este filmat excepțional. Artista este filmată atât static, cât și în mișcare, pe un câmp înflorit, având în spate, în plan îndepărtat munții. Luna este rugată să lumineze calea iubitei către inima iubitului. Luna nu trebuie să rămână simplu confident ci să participe la desăvârșirea sentimentelor de dragoste. Lumina este simbolul cunoașterii, al evoluției, al vieții însăși.

Folclorul românesc preia un argument științific, acela că lumina puternică a lunii cauzează probleme celor ce vor să se odihnească, de aceea, când vrea să scape de problemele de peste zi, omul ar vrea să nu mai vadă razele lunii. În melodie apare și ideea că Luna a avut o poveste de dragoste imposibilă cu Soarele și că, de fapt, tocmai din această cauză, Luna ar trebui să sprijine iubirea oamenilor pe care îi veghează noaptea.

Comenteaza

RSS
Positive SSL