Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

TVR 60: imagini în premieră cu soţii Ceauşescu

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Emisiuni TV
13,973 Vizionari

Publicitate

Descriere

Dacă nu ați auzit niciodată de “Mapa specială” din arhiva de filme a Televiziunii Române, aveți ocazia să aflați semnificația acestei denumiri în materialul video cu imagini nedifuzate în perioada regimului comunist.
Operatorii de imagine aveau datoria să filmeze amănunțit evenimentele pe vremea președintelui Nicolae Ceașescu, să nu rateze niciun detaliu important.
Pelicula reținea instantaneu și momente mai puțin plăcute, gafe sau abateri de la conduita exemplară a membrilor coloanei oficiale, a oamenilor de ordine sau chiar a persoanelor cu funcții mari în stat.
De exemplu la o ceremonie de primire în România a fostului președinte al SUA, Richard Nixon, în timpul discursului susținut de Nicolae Ceaușescu, plictisită de atâtea vorbe obositoare, Elena Ceaușescu a ațipit chiar la masa oficială.
Asemenea imagini erau cenzurate și nu au fost niciodată difuzate pe postul national de televiziune.Toate au rămas în “Mapa specială” și au format o arhivă unică, despre care s-a aflat abia după moartea dictatorului.

În vizitele de lucru pe “șantierele țării”, președintele Republicii Socialiste România obișnuia să dea “indicații prețioase” desi nu știa să citească un proiect tehnic și să priceapă ce înseamnă o vedere de ansamblu sau o vedere în spațiu.
Din acest motiv, soții Ceaușescu erau așteptați în teren cu machete și butaforii la scară mărită care reprezentau în relief viitoarele construcții prevăzute în plan.
Cine a trăit în acea perioadă știe că în anul 1989, Nicolae Ceaușescu îmbătrânise și își pierduse răbdarea să mai asculte detaliile specialiștilor, astfel încât le cerea acestora butaforii și decoruri la scară reală!
Vizionați acest material pe care amprenta timpului nu l-a distrus și vă veți convinge de ridicolul multor situații create în “Epoca de aur”.

 

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL