Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Tudor Gheorghe: A, iubite, a...

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Diverse
210 Vizionari

Publicitate

Descriere

Cine nu îl cunoaște oare pe marele nostru maestru Tudor Gheorghe?

Nu ştiu voi, dar eu am crescut cu Tudor Gheorghe, cântărețul, rapsodul, compozitorul - un suflet de român adevărat, care în mai bine de douăzeci de ani a devenit, alături de alte valori, un simbol al simțirii și culturii românești. Nu doar pe scenă ci în tot ceea ce este el ca valoare umană şi de român. Cu siguranță, toţi aţi fost măcar la un spectacol de-al domniei sale şi cu siguranţă, aţi plecat de acolo emoționați, bucuroşi şi poate mai mult români.

Tudor Gheorghe, a spus de multe ori în interviurile sale că nu are nici un interes în ceea ce face şi toată datoria sa de artist şi-a făcut-o mânat de dor şi drag de ţară, fiind astfel un fel de strigăt în pustietatea acestei societăți tot mai străină și tot mai goală, care nu mai știe să simtă creștinește. Să ne amintim că Tudor Gheorghe,

 a fost primul artist român care a avut curajul să facă recitaluri și cântece pe versurile poetului Radu Gyr. Puţini ştiu că tatăl marelui artist a fost condamnat şi întemniţat mai bine de 20 de ani, datorită credinţei sale.

Tudor Gheorghe s-a născut pe 1 august 1945, în comuna Podari, județul Dolj, crescând de mic cu Dumnezeu în suflet, petrecându-şi copilăria în strana bisericii din satul natal, alături de tatăl său. Aşa a învăţat mare artist să preţuiască adevărata calitate şi valoare umană, morală şi spirituală, familia şi credinţa.

Într-unul din spectacolele sale recente, Tudor Gheorghe,  interpretează melodia „A, iubite, a...”, muzica fiind realizată de domnia sa, iar versurile, aparţinâdu-i lui Gheorghe Vieru.

 

Taguri: tudor gheorghe

Comenteaza

RSS
Positive SSL