Rețetă desert: Trandafiri din mere - rețetă de post(video)
Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Rețetă desert: Trandafiri din mere - rețetă de post(video)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Retete Video
4,729 Vizionari

Publicitate

Descriere

Un desert de post, absolut delicios.
Ingrediente:
Trandafir: 500g de mere, câteva foi de plăcintă, 30g de margarină vegetală, dulceață de gutui.
Sirop: 1l de apă, 100g de zahăr și o esență de migdale.
Mod de preparare:
1. Sirop:
- Într-o cratiță, pe foc, punem apa, zahărul și esența de migdale și lăsăm să dea un clocot - să se topească zahărul -, apoi dăm de-o parte.
2. Trandafiri:
- Pentru început, tăiem merele în două, le curățăm de căsuța semințelor, apoi le tăiem feliuțe transversal.

Publicitate

- După aceea, punem feliile de măr în sirop și le lăsăm acolo 10-20 de secunde - până se înmoaie -, apoi le scurgem și le lăsăm să se răcească. Se pune un strop de zeamă de lămâie peste mere, ca să nu oxideze.
- Pe de altă parte, luăm trei foi de plăcintă și le tăiem în fâșii de 7 cm.
- Acoperim prima fâșie cu un strat subțire de dulceață de gutui, cât mai uniform, apoi așezăm felii de măr, una lângă alta, pe lungimea fâșiei, la margine.
- În continuare, îndoim partea fără măr a foii peste cea cu măr și începem, de la un capăt, să rulăm strâns, până obținem un trandafir. Îl așezăm în adâncitura unei tăvi de brioșe, tapetată cu margarina vegetală. Procedăm la fel și cu celelalte fâșii.
- Mai departe, băgăm tava la cuptor, la 180 grade, pentru 40-45 minute.
După ce se coc, trandafirii din mere se pudrează cu zahăr pudră.
Poftă bună!

Comenteaza

Publicitate

RSS
Positive SSL