Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

TOP 9 descoperiri despre Romania - Stiai ca

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Interesant Stiati ca
1,494 Vizionari

Publicitate

Descriere

Cele mai vechi orașe de pe teritoriul României aparțin culturii Cucuteni.Aceste așezări se întindeau în zonele Moldovei și  Ucrainei de astăzi.În perioada 4000-3500 înaintea erei noastre (numerotarea anilor se face în ordine descrescătoare) în fiecare dintre aceste orașe trăia o populație de aproximativ zece mii de locuitori sau chiar de cincisprezec mii.

Pe drumul dintre Râmnicu Vâlcea și Tg.Jiu în comuna Costești, natura a creat câteva sculpuri în pietrele de munte, de formă ovală, unele în poziție verticală care dau impresia unor ființe neobișnuite.Arheologii sunt de părere că vechimea acestor roci este de câteva milioane de ani.

Descoperirea de la Tărtăria unde au fost scoase la iveală trei tăblițe din lut este uimitoare.Două dintre ele sunt găurite și au înscripționate diferite semne într-o scriere greu de descifrat.Unele litere seamănă totuși cu cele din alfabetul grecesc.

Cea de-a treia tăbliță este compactă și are desenată destul de clar, o capră.

În Dobrogea se află multe peșteri și galerii care nu au fost explorate suficient din cauza condițiilor naturale potrivnice. Acestea formează un adevărat labirint subteran cu tunele care se întind pe distanțe de sute de kilometri, până în Bulgaria sau Turcia.

Unică în România este și Peștera Muierilor (județul Gorj) în care au fost descoperite fosile umane provenind de la trei schelete care s-au sedimentat în interiorul rocilor.

Comenteaza

RSS
Positive SSL