Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Top 10 viruşi pentru calculator

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Interesant
2,190 Vizionari

Publicitate

Descriere

În acest videoclip, publicul ia la cunoștință care sunt zece dintre cei mai prezenți viruși în lumea virtuală, care au provocat, se pare, prejudicii de miliarde de dolari. Aceștia sunt, în ordinea crescătoare a frecvenței apariției lor: 10.Flashback/ 9.CryptoLocker/ 8.Mydoom/ 7.Stuxnet/6.Conficker/5. Zeus/4. Sasser/3. Melissa/2. Code Red/1. ILOVEYOU.

De exemplu, CryptoLocker este un Trojan care îți cere răscumpărare pentru a-ți recupera fișierele criptate. Acesta apare pe Windows și utilizează, ca metodă de răspandire, e-mailul.

Odată ce un computer este infectat, el începe să cripteze toate fișierele de pe hard-disk și orice alt mediu de stocare utilizat. Dacă răscumpărarea cerută pentru devirusare nu este plătită la timp, valoarea ei crește destul de rapid. Aceasta poate fi achitată prin BitCoin.

Se pare că circa 500.000 de utilizatori au fost infestați cu un asemenea virus, dintre care doar 1,3 % au ales să plătească, pentru a-și recupera datele, însumând peste 3.000.000 de dolari.

 

Se consideră că respectivii viruși au fost creați în mod special, de către firmele aflate în competiție pe piața tech, pentru a-și revendica dreptul de proprietate asupra anumitor produse, cum ar fi softuri și sisteme de operare de tipul free software. Un asemenea sistem de operare - devenit sursă de virusare a computerelor - este binecunoscutul Linux, din familia UNIX.

Majoritatea virușilor vizau, din momentul instituirii lor, ținte precise, cum ar fi corporații sau locații de însemnătate (cum ar fi Casa Albă), iar creatorii lor nu au primit neapărat o pedeapsă, din cauza sistemului legal permisiv, la acea dată.

Videoclipul "Top 10 viruși pentru calculator" este încărcat pe canalul youtube numit "5 Chestii interesante", fondat în 2006.

Comenteaza

RSS
Positive SSL