Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Top 10 lucruri pe care nu le ştiai despre Mihai Eminescu

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Interesant
5,501 Vizionari

Publicitate

Descriere

Se împlinesc 167 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, “Luceafărul poeziei românești”, cel mai mare poet român ca valoare, jurnalist și eseist din secolul al –XIX-lea.
Poetul a fost denumit astfel după ce a scris capodopera literară de 98 de strofe, “Luceafărul”, o creație unică în poezia românească.
Pe adevăratul său nume Mihail Eminovici, poetul nepereche s-a născut la 15 ianuarie 1850 la Botoșani.Puțini știu anumite particularități despre viața sa, despre pasiunile sale dar și despre lucrurile care nu-i plăceau.

În copilărie obișnuia să-i facă farse tatălui său, Gheorghe Eminovici, pentru a-l speria.Eminescu prindea șerpi, știind teama pe care tatăl lui o avea față de aceaste reptile și-l îngrozea arătându-i-le.
Având o înclinație aparte spre literatură, poetului nu-i plăcea deloc matematica și de aceea avea cele mai mici note la această materie.
Sursa de inspirație a lui Eminescu în poezia  “Pe lângă plopii fără soț”, a constituit-o iubirea sa de taină pentru fiica unui pictor, care locuia pe o stradă unde erau plantați asemenea arbori în număr impar.
Mihai Eminescu a fost pasionat de fotbal, chiar dacă la acea vreme acest sport abia devenise cunoscut în România.În schimb, pentru că era foarte inteligent și avea o istețime ieșită din comun, îi plăcea și șahul, sport al minții la care era considerat foarte bun.
El a jucat șah mai ales în perioada când era internat în spitalul  “Sfântul Spiridon” din Iași, la secția de boli nervoase.
Mihai Eminescu a scris versuri până în ultimele zile ale vieții sale.În noaptea în care a murit a lăsat ca amintire două poezii, “Viața” și “Stele în cer”.

Comenteaza

RSS
Positive SSL