Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

TOP 10 lucruri interesante si incredibile despre Pamant

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Interesant Stiati ca
639 Vizionari

Publicitate

Descriere

Sunt multe lucruri interesante și aparent incredibiile pe care toți locuitorii planetei Pământ ar trebui să le știe.De exemplu, Luna care este considerată un satelit natural, cândva a făcut parte integrantă din însăși planeta noastră.

Există un ocean secret care s-a format la 660 de kilometri în adâncul scoarței terestre într-o cavitate a unor roci de culoare albastră.Calitatea rocilor este de a reține ca un burete atât apa cât și hidrogenul astfel încât oceanul subteran își menține ecosistemul.

Din acest motiv se pare că în urma unor cutremure puternice, apa din interiorul Pământului a ieșit la suprafață și astfel s-a format Oceanul Planetar de la suprafața Terrei.Totuși, de unde provine apa din adâncul scoarței terestre?Se pare că a apărut în urma prăbușirii mai multor comete înghețate.

Publicitate

Forța gravitațională nu este distribuită uniform și nu este aceeași în orice punct de pe glob.În Golful Hudson (Canada) gravitația are o valoare mai mică din cauza ghețarilor de nord și a temperaturii mari din interiorul Pământului.

În secolul al XIII-lea, ziua avea 21.9 ore.Treptat, din cauza gravitației Lunii și a Pământului, durata unei zile a crescut la 24 de ore.

Cu milioane de ani în urmă a existat un singur continent numit de cercetători, Angia.Din cauza mișcărilor tectonice foarte puternice, continentul s-a fărâmițat și astfel s-au format cele șapte continente despărțite de apele mărilor și oceanelor.

Publicitate

Comenteaza

Publicitate

RSS
Positive SSL