Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Top 10 cele mai mari ţări din lume

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Interesant
713 Vizionari

Publicitate

Descriere

Videoclipul "Top cele mai mari țări din lume" este încărcat pe canalul youtube, numit "5 Chestii interesante", fondat în anul 2006 și dedicat acestui tip de filmulețe, cu scop informativ, în genul emisiunilor matinale televizate.

În acest sens, descoperim pe canalul sus-amintit videoclipuri din domenii variate, cum ar fi: geografie, biologie, istorie, medicină sau alte subiecte de interes general, cerute de abonații acestui site (destul de numeroși, la momentul actual - peste 136.000).

În acest filmuleț, ne sunt prezentate primele cele mai mari țări din lume, după suprafața ocupată. Astfel, acestea sunt, în ordine crescătoare:  10.Algeria /    9. Kazahstan/8. Argentina/7.India/6. Australia/5. Brazilia/4. China/3. Statele Unite ale Americii/2. Canada/1. Rusia.

Împreună cu datele referitoare la suprafața terestră ocupată, ne sunt oferite, de asemenea, și alte date, la fel de importante, cum ar fi: țări învecinate, capitala, puncte forte. Astfel, aflăm, de exemplu, despre China (aflată pe locul 5) - că a fost denumită "leagănul civilizației", având în vedere că una dintre primele civilizații, despre care există date, s-a găsit în bazinul fertil al Râului Galben din Câmpia de Nord a Chinei.

De asemenea, Canada, situată pe locul 2 în lume ca mărime, este învecinată doar în partea de sud - cu S.U.A, în rest fiind înconjurată de apă: Oceanul Arctic, Oceanul Atlantic și Oceanul Pacific.

Pe locul 1 se află Federația Rusă, ocupând peste 1,8% din suprafața terestră și fiind situată, dincolo de vecinii imediați, foarte aproape de cele două mari puteri economice și politice ale lumii: S.U.A si Japonia.

Comenteaza

RSS
Positive SSL