Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Tomita Izabela - Crescusi mama doua fete

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
12,732 Vizionari

Publicitate

Descriere

Izabela Tomiță este o tânără interpretă de folclor, care s-a născut în Craiova, într-o zi frumoasă de toamnă, pe data de 2 octombrie 1986.

Familia Izabelei este o familie frumoasă, iubitoare de folclor, artă și cultură, de tot ceea ce face cinste oamenilor. Mama îi cânta, iar tata a învățat-o sîrbele și horele. Ca atare, într-o astfel de familie, nici nu ai cum să nu pășești pe calea frumosului și să devii un om iubitor de folclor, în cazul Izabelei.

La vârsta de 11 ani, soarta socotește să i-o scoată în cale pe marea artistă, Niculina Stoican, cea asemeni căreia își dorea și Izabela să devină. Era artista ei preferată, pe care oa dmira și asemeni căreia visa să ajungă într-o zi: pe o scenă mare, alături de un ansamblu frumos,
orchestră și public!

Și pentru că, pentru a-ți împli un vis trebuie să lupți pentru el și să muncești, timp de patru ani, Izabela Tomiță a studiat canto clasic la Școala Populară de Artă. În acest timp, iubind folclorul, ea a colaborat cu Ansamblul de Amatori ”Dor Călător ”din Craiova, cu care a participat în anul 2003 la Festivalul: ”Obiceiuri uitate” de la Mamaia.  

În aprilie 2004, Izabela începe să colaboreze cu Ansamblul de Copii din Simnic, alături de care susține câteva spectacole în țară și peste hotare, participă la festivaluri de folclor cum ar fi „Festivalul de cătănie de la Cluj-Napoca” și face primele sale înregistrări la radio.

Piesele sale imprimate, apar, în 2005, cu Orchestra Maria Tănase, piesele fiind preluări din repertoriul Mariei Lătărețu și  al Mariei Tănase.

Au urmat apoi alte piese imprimate în studio și un drum de succes, plin de iubire din partea publiclui și de recunoaștere din partea colegilor.

Melodia pe care noi o recomandăm astăzi, „Crescuși mamă două fete”, face parte din albumul „Din Oltenia-n Ardeal”, fiind orchestrionată de Lăutarii, dirijați de Nicolae Botgros.

Comenteaza

RSS
Positive SSL