Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Tigancusa esti frumoasa

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Lăutărească
2,800 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Că românul știe să se distreze nu mai este un secret pentru nimeni. Fie că joacă pe muzică populară, muzică gipsy sau muzică țigănească, așa cum i se mai spune, important e să fie petrecere.

 Bineînțeles că muzica țigănească nu se potrivește la un eveniment sofisticat, unde se impune o anumită ținută și unde muzica clasică în surdină este necesară. Dar în rest, fie nuntă, botez, zi aniversară sau onomastică, aproape că nu se poate fără câteva melodii gipsy.

 Dar atenție! Muzica țigănească nu trebuie confundată cu manelele. Nu este deloc unul și același lucru. În cazul manelelor, acestea au influențe orientale, împrumutate și, adesea, copiate chiar, după melodiile turcești. În schimb, în cazul muzicii țigănești, aceasta are o întreagă tradiție în spate.

 Cei mai în vârstă, și nu doar ei, recunosc, în mod sigur, melodii precum: “Jelem Jelem”, “N-am nici haine, nici pantofi”, “Foaie verde, măr domnesc”, “Am iubit o ardeleancă”, etc…

 The Gipsy Queen este una dintre trupele de muzică țigănească existente pe piață, la ora actuală, iar melodia interpretată în videoclipul de mai sus este extrasă de pe albumul lor - “The Gipsy Queen - Forti Vibrazioni”.  

 Albumul amintit este lansat în 2016, la casa de discuri “Blob Records” și conține, în total, 15 piese din repertoriul tradițional țigănesc, dintre care sunt de amintit măcar câteva, cum ar fi: “Mamaliga branzali”, “Ciganka sam mala”, “I graj gitarra” sau “Djelem, djelem”.

 Videoclipul “Țigăncușă, ești frumoasă” este încărcat pe canalul youtube “Mark Tonors”, inițiat în 2013 și dedicat unor subiecte de interes general, de la muzică, știri umoristice, la videoclipuri având un caracter personal.

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL