Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Teoria garării

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
1,016 Vizionari

Publicitate

Descriere

“Teoria garării” pentru un camion cu remorcă (ansamblu rutier simplu) sau cu două-trei remorci (ansamblu rutier complex) este detaliată schematic în videoclipul realizat de Cri Riz (șofer profesionist de 17 ani care a parcurs în această perioadă două milioane de kilometri).

Care sunt etapele garării? Prima constă în trimiterea autovehiculului sau a ansamblului rutier spre cele două linii ale cheului.

A doua constă în împingerea autovehiculului între cele două linii, iar a treia etapă este alinierea perfectă în poziție perpendiculară pe rampa de descărcare (cheu).

Un exemplu îl constituie gararea autovehiculului în cazul în care la cheu sunt mai multe autocamioane garate, care încep sau încheie operațiunile de încărcare-descărcare.

Șoferul care vrea să gareze autocamionul trebuie să efectueze o buclă pentru a ocoli zona în care se află celelalte autocamioane sau ansambluri rutiere.

De obicei, autovehiculele sunt oprite la doi metri de cheu pentru deschiderea și rabatarea ușilor din spate ale remorcilor sau semiremorcilor, altfel nu va fi spațiu suficient pentru această operațiune.

În cazul ansamblurilor rutiere (simple sau complexe) se poate întâmpla ca spațiul de manevră să fie insuficient, să nu permită efectuarea buclei sau a manevrelor de garare cu spatele.

Singura soluție este întoarcerea autovehiculului în stradă și gararea la cheu prin efectuarea manavrei de mers înapoi.

sursa: Cri Riz

Comenteaza

RSS
Positive SSL