Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Afumaturi şi fripturi măcelăreşti, la Baciu, în Bucovina

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Emisiuni TV Interesant Retete Video
4,321 Vizionari

Publicitate

Descriere

Iubitorii de drumeții care ajung în Bucovina vor rămâne impresionați de frumusețile naturale unice, dar și de minunatele preparate culinare realizate după rețete cu specific local.
Unul dintre producătorii tradiționali de preparate din carne de pui, de porc sau de vițel, se numește Ion Baciu, un gospodar care vă așteaptă la un popas situat în vârful munților.
Preparatele care se remarcă sunt:antricotul și rasolul de porc (rasa Mangalița, gătit cu coriandru, cimbru și vin alb), antricotul de vițel și puii de găină făcuți la proțap.
Antricotul de porc sau de vițel se așează pe un strat de ceapă cu legume (morcovi tăiați rondele și ardei roșii tăiați felii) înainte de a se introduce la cuptor.
Deosebirea este că antricotul de vită se prepară cu busuioc în loc de cimbru, iar vinul alb se înlocuiește cu vinul roșu.
Carnea se asezonează cu cartofi albi copți pe vatră, care au un gust deosebit.
Specialistul în afumături și măcelărie tradițională românească are și alte preparate culinare deosebite: șuncă și costiță afumată, cârnați și ceafă de porc.
Toate preparatele sunt naturale și din cea mai bună carne, provenită de la animalele crescute în ograda proprie de însuși Ion Baciu care muncește în gospodărie de dimineață până noaptea.

Comenteaza

RSS
Positive SSL