Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Surorile Osoianu - Spală-mă în râul dragostei

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
1,059 Vizionari

Publicitate

Descriere

Surorile Osoianu oferă în această melodie, ” Spală-mă în râul dragostei” un imn dedicat dragostei, în stilul melodiilor tradiționale, doinite specifice zonei folclorice a Moldovei.

Surorile Osoianu cântă melodii de dragoste, punând în evidență dragostea în credința față de Dumnezeu, dragostea ca un act dedicat vieții și divinității, dragostea ca sentiment de ”bucurie sfântă”.

Ploaia și râul dragostei reprezintă simbolul regenerării, al vieții fără de păcat fiind în fapt o proiecție a Iordanului sfânt în care Iisus a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul pentru a trăi o viață nouă.

Această melodie transmite mesajul femeii mature pentru care iubirea și dragostea sunt sentimente izvorâte din credința în Dumnezeu, ploaia fiind un semn de binecuvântare și de belșug, ”înviorare și binecuvântare” Surorile Osoianu transmit în această melodie un mesaj profund în care sufletul, dragostea, credința creează secretul unei vieți fără păcat, secreul unei vieți trăite în responsabilitate și frică față de Dumnezeu.

Melodia de față este interpretată într-un cadru tradițional, în curtea unui lăcaqș de cult, surorile Osoianu etalând splendide costume moldovenești cusute cu migală de mâini prețioase și care sunt transmise ca un testament dar și ca un legământ de la o generație la alta.

Surorile Osoianu și-au creat un deosebit renume când interpretează acest gen de melodii, devenind un brand folcloric al Moldovei.

Melodiile lor sunt ascultate de cei care apreciază doina cântată din suflet. Doina este cântecul care însoțește omul din leagăn și până în ultimele clipe ale vieții. Surorile Osoianu au reușit să cucerească publicul românesc și nunumai cu interpretarea lor deosebită.

Comenteaza

RSS
Positive SSL