Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Surorile Osoianu - Mamă, inima mă doare

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
630 Vizionari

Publicitate

Descriere

Surorile Osoianu oferă în această melodie, ”Mamă, inima mă doare” o expresie desoebită a cântecului popular specific Moldovei. Surorile Osoianu și-au creat un deosebit renume atunci când vine vorba de melodiile doinite cu mesaj.

Această melodie transmite mesajul unei fete care vrea să fie lăsată de mama sa la șezătoare. Șezătoarea este dintotdeauna un instrument de socializare, este, un fel de Facebook ancestral. Opoziția mamei este legată de faptul că la șezători, fetele mari pot cădea victime seducției unor băieți care promit multe și nu își respectă promisiunile. ”Mamă inima mă doare, lasă-mă la șezătoare” este așadar o rugăminte ca fata să poată participa la o acțiune de socializare, cu promisiunea că nu se va lăsa influențată de nestatornicia și falsele promisiuniale unui băiat.

Surorile Osoianu reulesc în această melodie să transmită un mesdaj comic, satiric dar plin de învățătură pentru fetele care, lăsate la șezători de mamele lor, ajung victimele seducției unor băieți certați cu morala satului și buna cuviință.

Surorile Osoianu s-au specializat în acest gen de melodii, dar ele interpretează melodii de grup atât când vine vorba de colinde, de cântece vesele, însă, fără excepție. Surorile Osoianu au devenit un brand al Moldovei, fiind apreciate pentru talentul lor, pentru tendința de autodepășire permanentă și dorința de a atrage publicul cu cântecul lor, meșteșugit și bine țintit care merge la inima și la mintea ascultătorilor de orice vârstă.

Comenteaza

RSS
Positive SSL