Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Stela Popescu şi Alexandru Arşinel - Cât dai mielul?

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Emisiuni TV
14,108 Vizionari

Publicitate

Descriere

În videoclipul de mai sus este surprinsă o scenetă realizată în 1991, în cadrul emisiunilor de divertisment TVR 55 (difuzate cu ocazia sărbătoririi a 55 de ani de activitate), în interpretarea celor doi mari actori ai teatrului românesc, Stela Popescu și Alexandru Arșinel. Sceneta este scrisă de celebrul textier umoristic Mihai Maximilian și poartă titlul "Cât dai mielul?", fiind dedicată sărbătorilor pascale.

Colaborarea dintre cei doi artiști români este una dintre cele mai prodigioase din arhiva televiziunii române, cei doi realizând, până în prezent, o întreagă "enciclopedie" a comediei românești de divertisment.

Astfel, rămân în memoria colectivă nenumărate colaborări ale celor doi actori, dintre care sunt de amintit îndeosebi: "Cine e Didina?" (1972), "Tache, Ianche și Cadâr" (alături de solista Mioara Velicu, în emisiunea "O dată-n viață", 2015) sau sceneta "Aspiratorul" (în regia lui Cornel Popa).

Stela Popescu și Alexandru Arșinel fac parte din generația de aur a teatrului românesc (cele mai multe spectacole ale lor stând sub conducerea Teatrului de Revistă, București), alături de alți mari actori, cum ar fi: Toma Caragiu, Puiu Călinescu, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Ștefan Bănică, Sebastian Papaiani sau Iurie Darie.

Sceneta "Cât dai mielul?" pune în evidență spiritul negustoresc al românilor (de a se tocmi, în virtutea dorinței de a se gospodări cât mai bine), fapt explicabil dacă se ține cont de nenumăratele influențe survenite asupra civilizației noastre (îndeosebi cele grecești), asaltate, de-a lungul istoriei, de atâtea popoare migratoare.

Comenteaza

RSS
Positive SSL