Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Stela Enache - Diminețile mele

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
1,405 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Stela Enache (Steriana Aurelia Bogardo) este o solistă de muzică ușoară românească, originară din Reșita (Caraș-Severin), care se face cunoscută în anii 1970, datorită compozitorului George Grigoriu, cel care o descoperă și inițiază duetul Stela Enache - George Enache.

 De-a lungul carierei, solista colaborează cu unii dintre cei mai importanți compozitori și muzicieni din țară, dintre care îi amintim pe Florin Bogardo (soțul Stelei Enache), dirijorul Alexandru Imre (alături de care cântă, în trupa acestuia - "Electrecord") sau Doru Danciu (toboșarul trupei "Sunshine Band").

 Stela Enache interpretează atât pe scenele din țară (la festivalul "Mamaia", 1971 și 1972), cât și din străinătate, prin multiplele turnee efectuate, de-a lungul activității artistice, în țări precum: Germania, Austria, Rusia, Elveția, Norvegia, Bulgaria etc.

 În prezent, solista își încântă încă publicul cu o prezență scenică de invidiat pentru respectabila vârstă de 67 de ani, cântând melodiile ei de succes (cum ar fi celebra "Ani de liceu"), în special, în cluburi. În acest sens, Stela Enache a făcut furori la clubul "Expirat", din București, în 2016, dovedind, o dată în plus, că muzica bună nu "expiră" niciodată.

 Melodia "Diminețile mele" este încărcată pe canalul youtube al casei de discuri "Electrecord", înființat în 2016 și dedicat înregistrărilor din muzica românească, din toate timpurile.

Cântecul de mai sus este un extras de pe albumul "Parada șlagărelor", volumul 1, editat sub sigla "Electrecord", în 2004 și constând într-o compilație ce cuprinde mai mulți artiști români, din perioada anilor 1970-1980, cum ar fi, printre alții: Angela Similea, Eva Kiss, Mirabela Dauer, Margareta Pâslaru, Marina Voica sau Ilie Micolov.

Comenteaza

RSS
Positive SSL