Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Stela Enache - Ani de liceu

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Slagăre Vechi Româneşti
2,343 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Solista de muzică ușoară românească, Stela Enache (pe numele real Steriana Aurelia Bogardo), s-a născut la 24 ianuarie 1950 la Reșița.A fost o cântăreață reprezentativă pentru anii ’70 și  ’80, iar melodia “Ani de liceu” este un simbol al adolescenței, un cântec care nu-și pierde valoarea deși a fost compus în urmă cu 30 de ani.
 A fost căsătorită cu compozitorul și cântărețul Florin Bogardo care i-a scris peste 60 de melodii.
 
 În anul 1971 a debutat la Festivalul de muzică ușoară românească Mamaia și a obținut locul al II-lea la secțiunea "interpretare" cu piesele "Să facem florile să cânte" (compusă de George Grigoriu) și "Țin minte" (compusă de Radu Șerban).

 
“Ani de liceu” a fost melodia cea mai potrivită pentru coloana sonoră a filmului “Liceenii” (în rolurile principale, Ștefan Bănică Jr. și Oana Sârbu) realizat în 1986, peliculă care la vremea respectivă a avut foarte mare succes la public.
 
 Piesa a fost reeditată și este cunoscută în prezent chiar de generațiile tinere.Compozitorul Florin Bogardo, a realizat această melodie la solicitarea regizorului Nicolae Corjos, pentru filmul amintit, iar textul a fost conceput de Sașa Georgescu.
 
 Deși versurile au suferit modificări în perioada comunistă din cauza cenzurii, cuvintele exprimă realitatea din școlile românești trăită de generații de-a rândul.

Comenteaza

RSS
Positive SSL