Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Sotii Valeria si Traian Ilea - Rau ma dor ochii ma dor

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
52,789 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Soții Valeria și Traian Ilea, originari din zona Cluj, interpretează melodia din folclor “Rău mă dor ochii mă dor”.Cei doi cântăreți sunt renumiți pentru linia melodioasă plăcută a cântecelor din repertoriul propriu.

 Melodia lor de succes, care le-a adus și clarificarea situației drepturilor de autor pe cale juridică este “Pușca și cureaua lată”.

  În urmă cu câțiva ani, Traian Ilea a cerut plata drepturilor de autor pentru acest cântec, la fel ca un rapsod din Mureș, Mircea Simionca, amândoi pretinzând că sunt compozitori ai acestei creații.Doar titlul era diferit în varianta rapsodului, “Când eram tânăr fecior”.

 Cazul a fost judecat la Tribunalul Cluj care a solicitat un răspuns al Academiei Române.Instituția respectivă a analizat originea melodiei, iar constatarea este că acest cântec aparține folclorului comun, neavând un autor cunoscut.

  Valeria și Traian Ilea cântă împreună de mulți ani după ce au devenit soț și soție.Traian Ilea s-a lansat la vârsta de 20 de ani în muzica populară și la 40 de ani s-a căsătorit cu Valeria.Cei doi soți au împreună un băiat, dar și câte doi din primele lor căsnicii cu care formează o mare familie unită.

  Valeria și Traian Ilea sunt solicitați la multe spectacole în țară, mai ales în Bucovina, Moldova și Oltenia.
Comenteaza

RSS
Positive SSL