Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Sorin Bănulescu - Danțu’ mi-a plăcut

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
819 Vizionari

Publicitate

Descriere

Toate zonele folclorice oferă o atenție deosebită promovării prin cântec a dansului popular și a poveștilor inspirate de accesta.

Interpretul de muzică populară Sorin Bănulescu oferă, prin videoclipul de față o poveste pe ritm muzicală a ”danțului” o formă populară specifică folclorului mehedințean în particular dar și celui oltenesc în general.

Videoclipul îl prezintă pe îndrăgitul artist popular Sorin Bănulescu în mijlocul unui grup de dansatori, în cadrul natural deosebit specific plaiurilor mehedințene, cântând despre farmecul și magia dansului popular, despre care spune în cântec că îl practică încă din copilărie.

Artistul popular Sorin Bănulescu are o voce masculină, puternică și arată pasiunea pentru joc și dans făcând un joc de scenă activ, ceea ce contribuie la modul alert și totodată antrenant al dansului popular pe care îl promovează.

Realizatorii videoclipului au reușit o performanță deosebită. Vocea artistului Sorin Bănulescu este sincronizată cu orchestra, cadrele se succed fără să dăuneze privirii, planurile individuale sincronizându-se perfect cu toate cadrele în care apare grupul de dansatori.

Totodată, Sorin Bănulescu ilustrează în acest videoclip virtuțile ancestrale, magice ale ”danțului”, fiindcă, la început, dansul a fost o practică rituală, menită să alunge răul și să ajute dansatorii în acțiunile viitoare, devenind abia apoi o simplă manifestare a bucuriei: ”Danțul ăsta-l joc și nu stau pe loc (...) Să jucăm cu foc, danțul cu noroc”.

Se poate observa sincronizarea perfectă dintre jocul artistului și cel al grupului de dansatori. Artistul popular Sorin Bănulescu promovează cântecul în grai tradițional. Refrenul cântecului este sugestiv pentru mesajul generic al melodiei.

Comenteaza

RSS
Positive SSL