Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Sofia Vicoveanca şi Ştefan Bănică - Sus pe culmea dealului (@O dată-n viaţă)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Emisiuni TV Populară
13,902 Vizionari

Publicitate

Descriere

Invitați la emisiunea “O dată-n viață” realizată de Televiziunea Română, cântăreții Sofia Vicoveanca și Ștefan Bănică Junior au interpretat melodia  “Sus pe culme dealului”.Cântecul este cules din zona Bucovinei, de unde își are originea renumita solistă de folclor.
Asocierea dintre cei doi artiști este mai puțin obișnuită deoarece Ștefan e cunoscut ca un cântăreț de muzică pop și rock, dedicate unui gen de muzică foarte diferit de muzica populară.
Și totuși, muzica în sine, devine elementul de coeziune în asemenea momente, iar duetul se remarcă prin originalitate.
Ștefan Bănică intervine la început cu strigături și pe parcursul melodiei interpretează vocea a doua acompaniind-o pe Sofia mai ales la refren.

Cântăreața bucovineană are un repertoriu foarte bogat cu peste douăsute de melodii specifice zonei și o mare diversitatea a genului: doine, cântece de jale, cântece de joc, colinde de iarnă dar și melodii de nuntă.Toate cântecele păstrează identitatea și frumusețea ținutului Bucovinei.
Ștefan Bănică Junior ne-a obișnuit de mulți ani cu melodiile sale pop și rock moderne,dar mai ales cu colindele și spectacolele de Crăciun care au devenit tradiționale.
Este un cântăreț în vogă, apreciat și simpatizat de publicul de diferite vârste.

Comenteaza

RSS
Positive SSL