Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Sofia Vicoveanca - Haida roata măi flăcai

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
15,315 Vizionari

Publicitate

Descriere

Sofia Vicoveanca este o interpretă consacrată de muzică populară din zona Bucovinei (cu numele real de Sofia Fusa), recunoscută pentru caracterul ei dârz (chiar dacă a ales să fie o fire mai degrabă solitară), dar mai ales pentru măestria pe care o dovedește în interpretarea cântecelor sale.

Simțul ei artistic este desăvârșit, prezent atât în creațiile proprii (unele cântece sunt scrise chiar de ea, cum ar fi "Omule, nu te gândești?"), cât și în grija deosebită prin care își alege ținutele de scenă, acestea constând în costume tradiționale moldovenești sau bucovinene.

Adevărul este că, prin însăși alegerea unei asemenea cariere (în sfera muzicală) care îți solicită, parcă, toate simțurile, Sofia Vicoveanca se dovedește o păstrătoare de mare finețe și o promotoare a valorilor naționale și a identității bucovinene/moldovenești.

Artista este cunoscută de public pentru interpretările deosebite ale cântecelor de joc și voie bună, ale sârbelor și horelor, ale baladelor și doinelor, în care se regăsesc înscrise taine grele ale poporului român.

 

"Haida, roată, măi, flăcăi" este o asemenea horă, iar videoclipul este filmat în zona mirifică a Bucovinei, în acompaniamentul orchestrei și al unui ansamblu de jocuri folclorice din zona respectivă.

Ritmul deosebit de alert al horei bucovinene nu poate să nu uimească încă o dată, iar interpretarea de excepție a Sofiei Vicoveanca rămâne un reper notabil, în acest domeniu.

Comenteaza

RSS
Positive SSL