Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Sofia Vicoveanca - Când mergi bade la pădure (1969)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
5,420 Vizionari

Publicitate

Descriere

Sofia Vicoveanca (cu numele real de Sofia Fusa) este o consacrată solistă de muzică populară moldovenească, născută în județul Cernăuți din România, situat actualmente în Ukraina. Ea este cunoscută pentru varietatea repertoriului abordat, care cuprinde cântece de joc și voie bună, doine, hore, balade și cântece de leagăn.

Câteva dintre cele mai cunoscute melodii ale sale sunt: "Haida roată, măi, flăcăi", "Cu bărbatu` băutor", "Am avut un pui pe lume", "Săraca, vecina mea", "Supărarea, bate-o, Doamne" și "Bucovina, mândră floare".

Și în videoclipul melodiei "Când mergi, bade, la pădure", ca și în majoritatea interpretărilor sale, Sofia Vicoveanca dovedește un simț artistic deosebit, printr-o îmbinare perfectă a versurilor (de multe ori, compuse de ea însăși), cu detaliile ce alcătuiesc scenografia (în special, costumele populare moldovenești, alese și întreținute cu multă grijă).

 

Înregistrarea de mai sus este încărcată pe canalul youtube numit "Cântece de neuitat", pe care sunt adunate mai multe melodii aparținând unor soliști celebri de muzică populară din diferite zone ale României (Crișana, Maramureș, Moldova sau Bucovina).

Astfel, descoperim pe canalul amintit atât soliști care nu mai sunt, fizic, printre noi (Ileana Ciuculete sau Mariana Drăghicescu), cât și artiști care ne încântă, și azi, cu talentul lor desăvârșit (Laura Lavric, Veta Biriș, Benone Sinulescu, Ștefania Rareș).

Comenteaza

RSS
Positive SSL