Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Sofia Vicoveanca - Asa ca la noi, mai rar

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
20,593 Vizionari

Publicitate

Descriere

Una dintre cele mai valoroase interprete de muzică populară, Sofia Vicoveanca, este prezentă în acest videoclip cu cântecul “Așa ca la noi, mai rar”.
Este o melodie veselă pe ritmuri de horă bucovinească iar solista ne reține atenția prin maniera sa personală de a cânta și a exprima bucuria sufletească.
Pe numele real Sofia Fusa, artista a moștenit dragostea pentru cântec de la mama sa. A urmat așadar cariera muzicală și a absolvit Școala Populară de Arte din Suceava.

A fost remarcată în anul 1959 pentru vocea ei deosebită și  a devenit membră a Ansamblului de cântece și dansuri “Ciprian Porumbescu”.
În cariera sa artistică a devenit și actriță de film. Cel mai cunoscut rol din activitatea cinematografică a fost al Vitoriei Lipan, din „Baltagul” o ecranizare realizată după romanul cu același titlu al scriitorului Mihail Sadoveanu.
În total în cei peste 50 de ani de carieră, Sofia Vicoveanca a fost răsplătită pentru meritele sale cu multe premii și distincții.
Ea a primit „Meritul Cultural clasa a IV-a” (1973); Medalia „Tudor Vladimirescu” clasa I (1975); Medalia „Meritul Cultural” clasa I (1976); Crucea Națională „Serviciul Credincios” clasa a III-a (2002) dar și Ordinul Național „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer (2004).

Comenteaza

RSS
Positive SSL