Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Rețetă sărmăluțe în foi de viță de vie (video)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Retete Video
7,257 Vizionari

Publicitate

Publicitate

loading...

Descriere

 Sărmăluțe foarte gustoase, învelite în foi de viță.
Ingrediente: frunze de viță-de-vie (crude), o ceapă, puțin morcov, cimbru uscat, mărar uscat, 2-3 linguri de pastă de tomate, 1kg de carne de pui (tocată), 3-4 linguri de orez, mărar verde, cimbru verde, 2-3 foi de dafin, boia dulce, sare, piper, 200ml de borș și câteva linguri de ulei.
Mod de preparare:
- Pentru început, spălăm bine frunzele de viță-de-vie, le opărim, apoi le fierbem 5 minute în apă cu sare. Le punem la scurs, apoi le lăsăm de-o parte.
- Separat, într-un bol încăpător, punem carnea, morcovul (dat pe răzătoarea mică), ceapa (tocată mărunt), mărarul (tocat mărunt), puțin cimbru uscat și verde și boia dulce, apoi amestecăm bine totul.

Publicitate

- În continuare, punem sarea, piperul, orezul și o lingură de pastă de tomate și amestecăm iarăși, până se omogenizează compoziția.
- Mai departe, împăturim sărmăluțele și le punem pe un platou.
- Pe fundul unei cratițe - uns cu puțin ulei - așezăm câteva frunze de viță-de-vie, o crenguță de cimbru uscat și mărar uscat.
- După aceea, așezăm sărmăluțele, una lângă cealaltă, până acoperim toată suprafața, apoi punem pe margine, crenguțe de cimbru verde și foi de dafin.
- În continuare, diluăm pasta de tomate cu apă și o turnăm peste sărmăluțe, adăugăm și o parte din borș și la sfârșit umplem cratița cu apă - cât să cuprindă sărmăluțele.
- Punem două foi de viță-de-vie peste sărmăluțe și băgăm oala la cuptor, pentru 2 ore - prima jumătate de oră la 200 grade, apoi reducem temperatura.
Sărmăluțele arată incredibil și sunt delicioase.
Poftă bună!

Publicitate

Comenteaza

Publicitate

RSS
Positive SSL

[x] Susţine prin like !