Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Sânzienele - Îngerii din Rai

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Colinde
697 Vizionari

Publicitate

Descriere

”Dumnezeu de sus, pe Mesia a trimis, așa cum a fost scris” este refrenul acestui videoclip. Videoclipul care îi are în centrul atenției pe colindătorii copii este organizat, este filmat într-o manieră excepțională.

Interpreții poartă costume populare tradiționale. Sunetul și imaginile au calitate ireproșabilă. Cadrul este unul adecvat Sfintei Sărbători de Crăciun.

Vocea cristalină a celor cinci copile este de departe cea mai importantă realizare a acestui videoclip. Există o concordanță perfectă între vocea interpreților și coloana sonoră asigurată de instrumente muzicale adecvate activității de colind. Îmbrăcămintea populară a copiilor sugerează puritatea, curățenia, ilustrând vorbele Mântuitorului din timpul unei predici: ”Lăsați copiii să vină la Mine!”. Colindul are în centrul atenției slava închinată lui Dumnezeu fiindcă a permis Întruparea Domnului.

Copiii colindători reprezintă un aspect esențial în multe zone folclorice ale României. În alte zone, colindul este purtat de adulți.

Mesajul colindului de față este acela că valențele creștine ale poporului român, născut creștin sunt indiscutabile. Românii trebuie să aștepte colindătorii curați, primeniți. ”Îngerii din rai azi se bucurau pentru Domnul imnuri ei cântau Slavă lui Hristos îi înălțau”. Îngerii îi duceau Pruncului Sfânt cunună sfântă și înălțau cântece de bucurie celui care prin moartea Sa urma să răscumpere păcatul lumii, pentru a învinge moartea, prin Sfânta Înviere a treia zi ”după scripturi”.

Românii au știut dintotdeauna să se pregătească pentru Crăciun, atât pentru primenirea casei, cât și pentru primenirea spirituală a lor și a membrilor familiilor lor. Indiferent dacă la colindat merg copiii sau adulții, mesajul este același; bucuria față de Nașterea Domnului.

Comenteaza

RSS
Positive SSL