Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Rețetă salată de icre de hering(video)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Retete Video
3,111 Vizionari

Publicitate

Descriere

 

Salată de icre făcută acasă, incomparabilă cu cea cumpărată.
Cu o astfel de rețetă, ușor de preparat în casă, este păcat să cumpărați salată de icre din comerț. Nicicum nu se poate compara în privința gustului și consistenței.
Ingrediente: 100g icre de hering, o felie de pâine albă, 300ml ulei, zeamă de lămâie, o ceapă, puțină apă minerală.
Mod de preparare:
- Dacă icrele sunt cumpărate din comerț sunt de obicei foarte sărate. În acest caz trebuie în primul rând să le desărăm. O metodă bună de desărare este de a le pune într-un săculeț de tifon sau de pânză, pe care-l așezăm într-un castron cu lapte și-l lăsam o oră, două, apoi scurgem bine săculețul.

- Se pune felia de pâine în apă la înmuiat, apoi se îndepărtează coaja cu grijă.
- Peste pâine se pun icrele. Ținem la îndemână uleiul și zeama de lămâie. Folosim mixerul și începem să mixăm, adăugând ulei în fir subțire. Mixăm doar într-un sens - la fel ca la maioneză. Continuăm până când icrele cresc si capătă aspectul de spumă.
- Se adaugă, din când în când, și zeamă de lămâie - face ca salata sa nu fie grețoasă - și apă minerală(o lingură, două) pentru albirea icrelor. Dacă nu aveți apă minerală se poate folosi și apă rece.
- Când sunt aproape gata, le gustăm și dacă sunt încă prea sărate, se mai adaugă 100ml de ulei și puțină zeamă de lămâie și se mixează în continuare.
- La sfârșit, se toacă mărunt ceapa și se încorporează.
- Dacă se taie cumva salata, adăugați două linguri de apă caldă spre fierbinte și un pic de pâine înmuiată în apă și se mixează. Astfel se drege salata.
Salata se păstrează în frigider într-un bol acoperit.
Poftă bună!
 

 

Comenteaza

RSS
Positive SSL