Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Sabina Leonte si Mihaita Chis - Spune-mi fecior ce-ai in gand?

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
2,163 Vizionari

Publicitate

Descriere

Traditiile, datinile, obiceiurile si folclorul  din Maramures sunt documente graitoare privind istoria si cultura acestor locuri, constituind monumente de mare valoare.

Imensul tezaur flocloric al acestei zone constituie o componenta valoroasa, o mostenire de pret  pentru toti cei care traiesc si vetuiesc in aceasta parte de tara. Aceasta mostenire  trebuie dusa mai departe, ca un popor  trebuie sa traiasca prin ceea ce lasa prin fii sai.

Este bine sa cunoastem si sa transmitem copiilor macar un strop din ceea ce a creat omul simplu de la tara cu iscusinta mintii si caldura sufletului sau, deoarece copiii trebuie sa stie de mici cine sunt si de unde se trag.

Maramuresul a dat multi artisti de valoare si multi tineri ii urmeaza, deoarece in Maramu este o vorab, ca aici, pana si iarba si copacii stiu sa cante, daramite un copil? Mandri ca sunt maramureseni, mandri de obiceiurile si traditiile vechi de sute de ani, traditii date mai departe si mentinute din tata in fiu, inradacinate pana si in cele mai firesti gesturi, acestia preiau de mici dragostea de tot ce este autentic. Mihaita Chis, un tanar artist maramuresean, s-a facut cunoscut si indragit atat prin talentul sau cat si prin mandria fireasca de a fi maramuresean. Prezent peste to in Maramures la festivaluri, evenimente si spectacole, el scoate de curand o melodie alaturi de o alta artista tanar si cunoscuta si anume, Sabina Leonte. Melodia interpretată de cei doi este „Spune-mi fecior ce-ai în gând” și vă invităm cu drag să o ascultați.

Comenteaza

RSS
Positive SSL