Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Ruxandra Pitulice - Lasă-ți lacrima să curgă

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
21,602 Vizionari

Publicitate

Descriere

Românii plecați în afara granițelor în căutarea unei vieți mai bune reprezintă o realitate incontestabilă. Statisticile oficiale arată că peste 9 milioane de români trăiesc în prezent, în afara României.

Marele merit al acestor români, pe care soarta, greutățile vieții, necesitatea de a crea un viitor pentru ei, pentru copiii și părinții lor este că acolo unde se duc, ei nu-și uită limba și tradițiile din România, promovând în comunitățile unde trăesc și muncesc frumusețea și originalitatea folclorului românesc.

Totodată, viața lor plină de privațiuni, confruntări, urcușuri și coborâșuri, presărată și cu satisfacții a devenit subiect de inspirație pentru numeroase cântece populare.

Este cazul melodiei de față, al cărei refren este ” După ani și ani de zile m-am întors acasă nimeni nu mă aștepta la căsuța noastră” interpretată de către artista populară reprezentativă Ruxandra Pitulice.

Videoclipul este foarte bine realizat. Echipa a optat pentru prezentarea metaforică a omului care cântăpe o piatră de hotar, lângă o apă curgătoare, ținând câteva frunze verzi în mână.

Românii care muncesc în afara granițelor luptă cu greutățile, muncesc din greu sunt apreciați, însă, spre deosebire de alte naționalități, românii doresc în permanență să se întoarcă în țara lor, în satul lor, la casa lor, așa cum spune cântecul. Uneori, ei nu sunt acasă la moartea părinților, ceea ce îi determină ajungă îndurerați la mormântul lor: ”mi-am luat drumul și am plecat ca să văd și eu casa unde s-au mutat mama și tatăl meu.... i-am strigat cât am putut dar nu m-au auzit”.

Artista populară Ruxandra Pitulice face din această melodie expresia dorului de părinții pe care nu i-a mai prins în viață.

Comenteaza

RSS
Positive SSL