Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Romica Puceanu - Şaraiman

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


11,206 Vizionari

Publicitate

Descriere

 Reprezentantă a etniei rrome, Romica Puceanu, a moștenit talentul de cântăreață din familie.Tatăl ei se numea Constantin Puceanu și era țamabalist, iar un unchi pe nume Ion Puceanu era violonist.
 A cântat în stilul lăutăresc autentic iar multe piese le-a adaptat din folclorul specific zonei Munteniei, pentru gusturile publicului bucureștean.
 Melodia “Șaraiman” a rămas în amintirea multor iubitori ai genului.Mulți s-au întrebat ce semnificație are acest titlu,ce înseamnă de fapt acest cuvânt?
 Ei bine, este într-adevăr un cuvânt cu  rezonanțe din limba țigănească dar nu are o semnificație anume.Șaraiman nu este nici măcar un nume de persoană ci mai degrabă un cuvânt care sună bine la refren și se potrivește cu celelalte versuri.

 Șaraiman este asemenea “lerului” din colindele de iarnă românești, un cuvânt folosit la refren și atât.
 În cariera sa a cântat și în străinătate în țări în care există comunități de români:Israel, SUA și fosta Republică Democrată Germană dar și în Japonia și China.
 Albumele sale au fost editate de Casa de discuri Electrecord în perioada 1964-1994.
 În anul1996 a decedat în urma unui accident rutier nefericit,  petrecut în județul Călărași, în timp ce se îndrepta spre Constanța pentru a cânta la o nuntă.

Comenteaza

RSS
Positive SSL