Muzica populara - e-neatza.ro

Rodica Mitran - Am pornit azi cu colindul

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Colinde
3,489 Vizionari

Publicitate

Descriere

„În sufletul meu nu este loc de răutăţi“

 

Interpreta de muzică populară Rodica Mitran are o poveste de viaţă impresionantă, acest lucru făcând-o şi mai deosebită în rândul celor care devin adevăreate exemple umane prin însăşi voinţa lor proprie de a răzbi în viaţă. Deşi a avut un start mai întârziat în cariera artistică, undeva la 30 de ani, deoarece viaţa sa a fost presărată de întâmplări nefaste, crescând într-o familie unde a fost supusă mereu violenţelor, a suferit traume şi tristeţi de nedescris, Rodica a demonstrat că se poate depăşi orice situaţie socială.

Artista a învăţat în viaţă să se bucure de lucrurile simple, de natură, de animale, de copila şi nepoţelul său, cărora se dedică cu tot sufletul său mare şi frumos. Chiar dacă regretă anumite greşeli pe care oricine la urma urmei le face, artista Rodica Mitran merge înainte cu privirea sus, fiind prin caracterul său o învingătoare. Rodica s-a „născut cu muzica în sânge, moştenind probabil talentul de la bunicul din partea mamei”, spune ea într-un interviu, spunând că acesta a fost un lăutar

vestit al satului. Muzica a fost dintotdeauna refugiul şi alinarea artistei, pe care nimic nu o făcea mai fericită decât pună o placă de  pick-up, cu artiştii iubiţi, aşa încât folclorul i-a mângâiat sufletul în toată acea perioadă urâtă. „Aş putea spune că muzica a fost singura bucurie a copilăriei mele.”, spune Rodica într-un interviu al unei reviste de folclor.

Viaţa ei s-a schimbat la 18 ani, o dată cu intrarea pe un post de solist-vocal la orchesta profesionistă de muzică populară „Vâlceanca”, a Consiliului Judeţean al Sindicatelor din Râmnicu-Vâlcea. Acela a fost momentul de cotitură al vieţii sale, momentul de la care a început să fie stăpână pe viaţa sa şi când a simţit că a venit în sfârşit vremea şi timpul să iasă la suprafaţă din greutăţile în care a trăit şi pe care le-a îndurat până atunci.

Una din minunatele colinde interpretate de Rodica Mitran, este „Am pornit azi cu colindul”, un colind sensibil, interpretat într-o manieră absolut îngerească, de către minunata artistă Rodica Mitran.

Comenteaza

RSS
Positive SSL