Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Roberta Crintea si Marian Medregoniu - Copile asculta bine - Nou 2020

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
39,531 Vizionari

Publicitate

Descriere

Melodia ”Copile ascultă bine” interpretată de îndrăgiții cântăreți de muzică populară Roberta Crintea și Marian Medregoniu se încadrează în tipologia creațiilor populare cu mesaj. Folclorul românesc este o sursă inepuizabilă de învățătură și modele autentice de urmat, trecute prin filtrul ancestral al conștiinței de neam și țară.

Melodia este filmată într-un cadru excepional, o casă și o curte tradițională romnânească. Coloana sonoră este excepțională, fiind utilizate instrumente populare tradiționale. Coloana sonoră extraordinară este acordată perfect cu vocea interpreților.

Melodia este construită pe tiparul dialogului muzical dintre mamă și copil. Interpreții de muzică populară Roberta Crintea și Marian Medregoniu poartă costume populare cu valoare de patrimoniu. Mama îi transmite un mesaj copilului, în care și-a investit speranțele, așteptările, dragostea maternă. La rândul său, copilul recunoaște greșelile copilăriei, își face practic o autocritică în mod constructiv. Copilul, ajuns la maturitate își asumă învățăturile primite de la mamă. El dorește ca, acum, la vârsta maturității, să transforme lacrimile cauzate de poznele sale, în zâmbete pe fața mamei. Melodia insistă pe simboluri, lacrimile mamei, dojana, mâna bătrână, mângâierile copilăriei.

Mama spune că, o dată ajuns la maturitate, copilul va trebui să păstreze în suflet învățăturile primite, fiindcă mama nu poate fi în fiecare moment după copil, așa cum se întâmpla în copilărie.

Îndrăgiții interpreți de muzică populară Roberta Crintea (mama) și Marian Medregoniu (copilul) fac parte din tânăra generație a cîntăreților populari, ceea ce dovedește că folclorul este viu, atractiv pentru toate vârstele. Cei doi interpreți arată că și-au respectat înaintașii și dascălii, iar acum, cu vocile lor excepționale, bucură spectatorii contemporani.

Comenteaza

RSS
Positive SSL