Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Reţeta lui Dinescu - muşchiuleţ de viţel cu pere

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Retete Video
789 Vizionari

Publicitate

Descriere

În videoclipul de mai sus ne este prezentată una dintre rețetele lui Mircea Dinescu ("Mușchiuleț de vițel cupere"), în emisiunea sa - intitulată sugestiv "Politică șidelicatețuri", de la TVR 1, în cadrul căreia știrile din actualitatea politică sau culturală românească sunt împletite, într-un mod inedit, care amintește de vechii "boiernași" români.

Se impune precizat că Mircea Dinescu, înainte de a fi om politic sau pasionat de bucătărie, este poet, iar activitatea sa scriitoricească este încununată, în 1999, cu Premiul "Herder" pentru literatură și cu distincția "Ordinul Național <<Steaua României>>".

De asemenea, poetul din Slobozia este cunoscut pentru cariera sa academică, el fiind președinteleUniunii Scriitorilor (1990-1993) și fondator al revistelor de satiră politică "Academia Cațavencu" (1990), "Plai cu boi" (2001) și "Aspirina săracului" (2003).

În 2003, scriitorul și publicistul Mircea Dinescu este nominalizat la categoria "Hate Busters", din edițiadedicată "eroilor", a revistei "Time Europe", publicate în Anglia, ca o variantă europeană a concernului publicistic american "TimeMagazine" și vizând zonele geografice din Orientul Mijlociu, Africa și, din 2003, America Latină.

Rețeta prezentată de Mircea Dinescu, în emisiunea amintită anterior, în care l-a avut ca oaspete pe Cove (Gabriel Coveseanu) se regăsește pe canalulyoutube al televiziunii naționale TVR 1. De asemenea, responsabili cu menținerea unei atmosfere plăcute, potrivite contextului respectiv sunt membrii tarafului Constantin Lătărețu.

Comenteaza

RSS
Positive SSL