Muzica populara - e-neatza.ro

Rețetă desert: Cuib de viespi(video)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Retete Video
1,055 Vizionari

Publicitate

Descriere

O prăjitură delicioasă, îndrăgită de cei mici.
Ingrediente:
Blat: 500g de făină, 50g de zahăr, 250ml de lapte, 2 ouă, 7g de drojdie uscată, 80g de unt și un praf de sare.
Umplutură: 40-45g de unt, 200g de zahăr brun și 3 linguri de scorțișoară.
Mod de preparare:
1. Umplutură:
- Într-un bol, punem untul moale, zahărul brun și scorțișoara, apoi amestecăm bine, până obținem o compoziție cu textura nisipului.
2. Blat:
- Pentru început, punem într-un vas 100ml de lapte călduț, patru linguri de făină, drojdia uscată și o linguriță de zahăr și amestecăm bine, până obținem o compoziție ca o pastă, apoi acoperim vasul și îl așezăm într-un loc călduț, la crescut.

- Între timp, punem ouăle și zahărul în bolul unui mixer și le mixăm până se dizolvă zahărul.
- După aceea, adăugăm făina rămasă, laptele, maiaua și untul - toate la temperatura camerei - și mixăm bine, până se omogenizează totul și aluatul obținut se desprinde de pe pereții mixerului.
- În continuare, frământăm foarte puțin aluatul cu mâinile unse cu ulei, apoi îl modelă în foarmă de bilă, îl așezăm înapoi în bol și-l punem undeva la cald, să crească, pentru aproximativ 50-60 minute.
- După ce și-a dublat volumul, scoatem aluatul pe blatul de lucru, uns bine, și întindem o foaie de formă dreptunghiulară(43 x 34 cm).
3. Asamblare:
- Punem umplutura peste foaie și o distribuim uniform pe toată suprafața, apoi întoarcem marginile foii - să nu curgă umplutura când rulăm.
- În continuare, începem să rulăm foaia, pe lungime, cât mai strâns și uniform, astfel încât să obținem un rulou bine legat.
- Tăiem ruloul în 12 felii egale, așezăm feliile, una lângă alta cu tăietura în sus, într-o tavă, tapetată cu hârtie cerată,
- Punem tava la dospit, pentru 20 minute, apoi o băgăm la cuptor - preîncălzit la 160-170 grade -, pentru 25-30 minute și, cu aceasta, prăjitura este gata.
Poftă bună!
 

Comenteaza

RSS
Positive SSL