Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Rețetă culinară brioșe cu ciocolată

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Retete Video
3,737 Vizionari

Publicitate

Descriere

Un desert delicios pentru oricine. Nu trebuie decât să preparați un aluat simplu,o cremă și desertul este gata.

Aluat:

Ingrediente: 175ml lapte, 250g făină, 100g zahăr, 2 ouă, un praf de sare, 7 linguri de ulei, un pliculeț de praf de copt(de10g), zahăr vanilinat sau esență de vanilie, 2 linguri de cacao.

Mod de preparare:

Întâi se pornește cuptorul la 180 de grade pentru că ne trebuie încins.
Într-un castron se amestecă întâi ingredientele uscate - făina, praful de copt și pudra de cacao. În alt castron se sparg cele două ouă, se presară un praf de sare peste ele, se adaugă zahărul vanilinat și zahărul tos și se mixează. După câteva minute se adaugă și uleiul câte puțin și se mixează în continuare. După aceea se adaugă și laptele. Apoi se încorporează ingredientele uscate, puse treptat și mixat in continuare. Aluatul este gata.
Separat se pregătește tava pentru brioșe, așezănd hârtiile de copt brioșe în locașurile specifice.Se pune aluat în fiecare hârtie de brioșe, dar nu se umplu pentru că ele vor crește la copt. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 grade și se lasă 15-20min, apoi se lasă să se răcească.

Publicitate


Cremă:

Ingrediente: 250ml frișcă lichidă, 60g unt, 3 linguri zahăr pudră, 200g ciocolată

Mod de preparare:

Se pune frișca - în prealabil păstrată la frigider - într-un vas de montare și se bate bine cu mixerul, adăugându-se treptat și zahărul pudră. Când fișca este gata se bagă la frigider până se prepară ciocolata.
Pe baie de abur se topește ciocolata împreună cu untul. Apoi se adaugă frișca montată, se oprește focul și se amestecă până se omogenizează compoziția, păstrând totu și efectul de marmorat. După aceea se lasă să se răcească.
În final se ornează brioșele cu crema pregătită. Pentru un aspect deosebit se poate rade ciocolată albă pe deasupra.

Comenteaza

Publicitate

RSS
Positive SSL