Muzica populara - e-neatza.ro

Reţeta cozonacului tradiţional de casă

Featured

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Diverse Retete Video
2,815 Vizionari

Descriere

Ingredientele cozonacului trebuie să fie la temperatura camerei atunci când se prepară aluatul, iar vasul folosit trebuie să fie cald. Maiaua trebuie preparată cu grijă, să nu opărești drojdia. Aluatul reuşit trebuie să fie lipicios (dar fără să rămână lipit de mâini), elastic şi de consistența lobului urechii. Cu cât frămânți mai mult, cu atât este mai bun și mai pufos.
Pe vremuri, se spunea că dacă știi să faci sarmale sau cozonac, te poți mărita ☺.
Deși, poate nu suntem chiar atât de renumiți ca alte nații în ale mâncărurilor și dulciurilor, avem totuși câteva bunătăți tradiționale cu care ne putem lăuda.
Cozonacul este o prăjitură tradiţională românească, dar îl putem găsi și la bulgari, sub numele de kozunac, sau la italieni sub numele de panettone.


Indiferent unde ne-am afla, sau pe ce meridian al lumii am locui, aroma cozonacului nu va lipsi de pe mesele și din casele româncelor!
 Fiecare regiune a României, are o reţetă, după cum si fiecare familie are una, transmisă din generaţie în generaţie. Cozonacii, ca formă, pot fi rotunzi, împletiți sau simpli. Unii îi umple cu nucă, alții cu cremă din nucă și caco, mac, brânză, amestecuri sau chiar goi, etc
Arheologii au descoperit printre ruinele din Egipt, cuptoare pentru copt, precum şi desene făcute acum cel puţin 4.000 de ani, care dovedesc că egiptenii ştiau să facă pâine dospită şi bere, de aceea, se presupune că primul cozonac ar fi făcut tot de către aceștia și probabil ar fi fost umplut cu miere și semințe, specific acestora.


Comenteaza

RSS
Positive SSL