Muzica populara, slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Radu Ille - Ş-am să cânt

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Populară
135,425 Vizionari

Publicitate

Descriere

Cântărețul de muzică etno, Radu Ille, a făcut o carieră artistică frumoasă fiind dedicat acestui gen de muzică, fără a se abate de la linia melodică specifică zonei sale.
Solistul s-a născut la Baia Mare la 22 aprilie 1970.A moștenit de la mama sa pasiunea pentru folclor iar umorul și veselia îi definesc firea de om binevoitor.
Majoritatea melodiilor sale au ca subiect iubirea sau dorința de a trăi viața cu bucurie.Așa este piesa “Ș-am să cânt,să cânt” din acest videoclip, o melodie editată pe un album care are același titlu.

 

 

A absolvit Școala Populară de Artă din București la clasa de canto și muzică ușoară  a profesoarei Viorela Filip.A colaborat în primul an de activitate cu compozitorii Dumitru Lupu, Cătălin Crișan și Alexandru Jula care i-au încredințat câteva piese, dar debutul său în muzica populară s-a produs în 1996 când a devenit solist al Ansamblului Folcloric “Mândra” din Petroșani.
Un an mai târziu a început colaborarea cu grupul vocal “Etno” ca interpret dar și în calitate de compozitor, deoarece a scris mai multe piese de succes: “Dragu mi-i veselia” “Hai,ha” “Haida numa’ și numa”.
A cântat doi ani cu această trupă după care s-a decis să urmeze o carieră solo.Și iată că i-a mers foarte bine iar băiatul său, Răducu, îi calcă pe urme.

Comenteaza

RSS
Positive SSL