Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Putin peste 250 de ani de MAN

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Auto Video
1,291 Vizionari

Publicitate

Descriere

Uzinele MAN din Germania au peste 250 de ani de la înființare.Totul a început în anul 1758 când a fost construită prima fabrică de metalurgie, iar în 1845 a fost concepută prima presă de tipărit cu viteză mare.

La sfârșitul secolului al-XIX-lea, inventaorul german Rudolf Diesel a descoperit principiul motorului cu aprindere prin compresie astfel încât, în 1897 a fost echipată prima mașină cu un asemenea propulsor.

O revoluție în tehnică s-a produs și în 1900 când au fost fabricate trenurile suspendate.Opt ani mai tîrziu, vechile fabrici au fost preluate de alți industriași care au decis să producă sub marca MAN. piese pentru motoarele Diesel cu care erau echipate multe mașini.Așa a apărut motorul cu injecție directă care folosea drept carburant, motorina.

În anul 1939 la începutul celui de-al doilea război mondial,fabrica MAN și-a restructurat activitatea și a început să producă motoare pentru mașinile de luptă ale armatei germane precum și armament.

După încheierea războiului, producția de motoare s-a diversificat și s-a dezvoltat.Marca MAN a ajuns în industrile navală, aeronautică și feroviară.Din 1995 uzina din Germania a început să fabrice o gamă mai largă de autocamioane.

Anii au trecut și în 2008, autotractorul MAN TGX a primit premiul pentru cel mai performant autovehicul de transport iar specialiștii au fost premiați și ei pentru inovațiile aduse:creșterea randamanetului motorului prin modificarea formei turbinei, reducerea consumului de motorină și reducerea noxelor de poluare.

MAN folosește la ora actuală tehnologii moderne și este una dintre mărcile renumite în industria automobilelor grele.

Taguri: camioane man

Comenteaza

RSS
Positive SSL