Slagare romanesti, muzica veche straina, retete culinare - e-neatza.ro

Rețetă desert: Prăjitură Zebră cu vișine (video)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Retete Video
12,985 Vizionari

Publicitate

Descriere

O prăjitură foarte aspectuoasă și ușor de preparat.
Ingrediente: 200g de zahăr, 200g de făină, 5 ouă, 50g de unt, esență de rom, un plic de praf de copt, o lămâie, 30g de cacao, 500g de vișine (fără sâmburi) + o lingură de zahăr și un praf de sare.
Mod de preparare:
 - Pentru început, amestecăm foarte bine praful de copt cu făina, apoi punem 30g de-o parte, într-un alt vas.
- Separat, într-un castron încăpător, punem gălbenușurile, presărăm puțină sare, apoi adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr și amestecăm, cu un tel, foarte bine totul.
- În continuare, adăugăm untul topit, puțin câte puțin, amestecând întruna, apoi lăsăm amestecul de-o parte.
- În alt castron, punem albușurile, le mixăm puțin, apoi adăugăm restul de zahăr și mixăm iarăși, până devin cremoase.

- Când albușurile au devenit cremoase, punem și o lingură de zeamă de lămâie, apoi mixăm din nou, până obținem o bezea tare.
- Mai departe, punem gălbenușurile peste albușuri - treptat -, amestecând ușor, cu mișcări de jos în sus.
- După ce s-a omogenizat compoziția, punem esența de rom, apoi adăugăm făina, puțin câte puțin, amestecând continuu.
- Odată ce am încorporat făina - mai puțin cele 30g -, împărțim compoziția în două părți egale, apoi într-o jumătate încorporăm cele 30g de făină, iar în cealaltă jumătate, încorporăm cacaua.
- În continuare, într-o tavă de copt blat - tapetată cu hârtie de copt -, punem în centru o lingură din compoziția albă, peste ea punem o lingură de compoziție cu cacao, apoi încă una din compoziția albă și tot așa, până terminăm aluatul. 
- După ce am pus tot aluatul, mișcăm puțin tava, apoi așezăm vișinele uniform pe toată suprafața, presărăm zahăr peste ele și băgăm totul la cuptor - preîncălzit la 180 grade -, până când prăjitura este coaptă.
După coacere, prăjitura se lasă la răcit, apoi se pudrează pe deasupra cu zahăr pudră și poate fi servită.
Poftă bună!

Comenteaza

RSS
Positive SSL