Muzica populara - e-neatza.ro

Rețetă desert: Prăjitură cu căpșuni (video)

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de E-neatza.ro in Retete Video
2,445 Vizionari

Publicitate

Descriere

O prăjitură pufoasă și răcoritoare.
Ingrediente:
Blat: 100g de făină, 70g de zahăr, 2 linguri de ulei, o linguriță de praf de copt, 3 ouă, esență de vanilie și un praf de sare.
Cremă: 300g de căpșuni, 400g de smântână pentru frișcă, 200g de zahăr, 2 plicuri de gelatină și puțină esență de vanilie.
Decor: câteva căpșuni(tăiate în sferturi), un plic de jeleu, 250ml de apă și 2 linguri de zahăr.
Mod de preparare:
1. Blat:
- Pentru inceput, punem albuşurile într-un bol mai mare, presărăm puțină sare și le mixăm, până devin spumoase.
- Când albușurile sunt spumoase, adăugăm zahărul, mixăm în continuare, apoi punem esența de vanilie și mai amestecăm puțin.
- După aceea, adăugăm cele trei gălbenușuri și le încorporăm cu telul.
- În continuare, punem uleiul și amestecăm cu telul bine, apoi încorporăm făina - amestecată în prealabil cu praful de copt -, puțin câte puțin.

- Turnăm aluatul obținut, într-o tavă - tapetată cu hârtie de copt -, îl nivelăm bine, apoi băgăm tava la cuptor - preîncălzit la 180 grade -, până când blatul se rumenește și trece testul cu scobitoarea.
2. Cremă:
- Pentru început, punem gelatina într-un bol, iar peste ea turnăm apă rece - cât să o cuprindă -, apoi amestecăm și o lăsăm la hidratat, pentru 10 minute.
- Între timp, pasăm căpșunile cu blenderul.
- Separat, într-un vas, pe foc potrivit, punem smântâna pentru frișcă, căpșunile pasate, zahărul și amestecăm, până se topește zahărul.
- După ce amestecul ajunge aproape la punctul de fierbere - nu lăsăm să fiarbă -, oprim focul, adăugăm gelatina hidratată și amestecăm bine, să se dizolve gelatina.
- Odată ce crema s-a răcorit, adăugăm câteva picături de esență de vanilie.
3. Jeleu:
- Într-o crăticioară, pe foc, punem conținutul plicului de jeleu, zahărul și apa, apoi fierbem totul pentru 1 minut.
4. Asamblare:
- În tava în care am copt blatul - tapetată cu folie de plastic -, punem blatul răcit, iar peste el turnăm crema, apoi învelim totul cu folie și dăm prăjitura la frigider, până când se întărește crema.
- După ce s-a întărit crema, așezăm căpșunile deasupra - le distribuim uniform pe toată suprafața.
- În continuare, turnăm jeleul peste fructe, din centru către exterior.
Prăjitura se taie cubulețe înainte de a fi servită.
Poftă bună!

 
 

Comenteaza

RSS
Positive SSL